Kurum Adı : Avcılar Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://avcilaranadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Cihangir Mah.Talatpaşa Cad. E5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul

VİZYON
Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, bir yüksek öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. 1. Kendisi ve çevresi ile barışık , mutlu , sevmesini bilen ; 2. Soran , sorgulayan , düşünen , karşılaştığı problemlere çözüm üretebilen ve kendisine yetebilen ; 3. Atatürkçü düşünceye sahip , bilimsel ve teknolojik yeniliklere uyum sağlayabilen , araştıran öğrenciler yetiştirebilmek ; 4. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağladığı öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini gerçekleştirebildiği , eğitimde bireysel farklılıkları temel alan , 5. Sosyal ve kültürel etkinlikler ile bulunduğu çevrenin kültür merkezi olan ; 6. Üniversite sınavlarında başarı oranı yüksek olan ; Bir İstanbul Avcılar Lisesi Hedefimizdir.

MİSYON
Türkiye de demokrat, çağdaş, yurtsever, aydın bireyler yetiştirilmesinde önderlik eden eğitim kurumlarından birisi olamaya devam etmektir. Bu amaçla her kesim ve sınıftan öğrencileri kucaklamak, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de kurumun özelliği olamaya devam etmelidir. Dolayısıyla İstanbul Avcılar Lisesi her kesimden ve sınıftan yurttaşların çocuklarına, ilkellerinden hiç taviz vermeden, en çağdaş, akılcı ve yaratıcı eğitim sunmayı "MİSYON" edinmiştir. Böyle bir misyonun, Cumhuriyetin kurulmasından beri, ülkenin çağdaşlaşması ve ilerlemesinde özel bir önemi olduğunun bilincindedir. 1. Öğrenci ,öğretmen ,veli üçgeninden herkesin karar alma ve uygulama aşamalarında yer aldığı, 2. Çağımızda kullanılan teknolojik donanımların kullanıldığı, 3. Bireysel farklılıkların her eğitim ortamında hem de çalışanlar açısından dikkate alındığı, başarıların taktir edildiği, 4. Ben yerine biz düşüncesi ile hareket edilen bir okul ortamı oluşturmak hedefimizdir.

Öğretmen Sayısı : 54
Rehber Öğretmen Sayısı : 3
Öğrenci Sayısı : 1136
Öğretim Şekli : İkili(9-10.sınıflar) ve tekli(11-12. sınıflar) Öğretim vardır.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 9. Sınıflar :13:20-19:30 10. Sınıflar :07:00-13:05 11. ve 12. Sınıflar :08:40-14:45
Derslik Sayısı : 20 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İlçe Merkezinde olup, il merkezine 20 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Cihangir Mah. Talatpaşa Cad. E-5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul. Okulumuz Avcılar E-5 yanyol üzerindedir, Metrobüsün "Cihangir Üniversite Mahallesi" Durağı yanındadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz Pelican Mall AVM karşısındadır. Cihangir İlkokulu-Ortaokulu´na komşudur.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: