T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - Avcılar Anadolu Lisesi

Avcılar Anadolu Lisesi

Telefon
0 212 5093571
Belgegeçer
0 212 5095898
WEB
https://avcilaranadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
Cihangir Mahallesi , Talatpaşa Caddesi , E5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul
Vizyon
Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, bir yüksek öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. 1. Kendisi ve çevresi ile barışık , mutlu , sevmesini bilen ; 2. Soran , sorgulayan , düşünen , karşılaştığı problemlere çözüm üretebilen ve kendisine yetebilen ; 3. Atatürkçü düşünceye sahip , bilimsel ve teknolojik yeniliklere uyum sağlayabilen , araştıran öğrenciler yetiştirebilmek ; 4. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağladığı öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini gerçekleştirebildiği , eğitimde bireysel farklılıkları temel alan , 5. Sosyal ve kültürel etkinlikler ile bulunduğu çevrenin kültür merkezi olan ; 6. Üniversite sınavlarında başarı oranı yüksek olan ; Bir İstanbul Avcılar Anadolu Lisesi Hedefimizdir.
Misyon
Türkiye de demokrat, çağdaş, yurtsever, aydın bireyler yetiştirilmesinde önderlik eden eğitim kurumlarından birisi olamaya devam etmektir. Bu amaçla her kesim ve sınıftan öğrencileri kucaklamak, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de kurumun özelliği olamaya devam etmelidir. Dolayısıyla İstanbul Avcılar Anadolu Lisesi her kesimden ve sınıftan yurttaşların çocuklarına, ilkellerinden hiç taviz vermeden, en çağdaş, akılcı ve yaratıcı eğitim sunmayı "MİSYON" edinmiştir. Böyle bir misyonun, Cumhuriyetin kurulmasından beri, ülkenin çağdaşlaşması ve ilerlemesinde özel bir önemi olduğunun bilincindedir. 1. Öğrenci ,öğretmen ,veli üçgeninden herkesin karar alma ve uygulama aşamalarında yer aldığı, 2. Çağımızda kullanılan teknolojik donanımların kullanıldığı, 3. Bireysel farklılıkların her eğitim ortamında hem de çalışanlar açısından dikkate alındığı, başarıların taktir edildiği, 4. Ben yerine biz düşüncesi ile hareket edilen bir okul ortamı oluşturmak hedefimizdir.
Başarılar
2021 2022 Eğitim Öğretim Yılındaki Başarılarımızdan Bazıları Takım Sporları Kız Futsal İlçe Birinciliği Kız Basketbol İlçe Birinciliği Erkek Futsal İlçe İkinciliği Erkek Basketbol İlçe İkinciliği Masa Tenesi Kızlar İlçe İkinciliği Masa Tenisi Erkekler İlçe Üçüncülüğü Bireysel Sporlar Avrupa İkinciliği Avrupa Üçüncülüğü Türkiye Üçüncülüğü Yarışmalar İstikal Marşı Okuma Yarışması İlçe Birinciliği M. Akif ERSOY şiirleri Okuma Yarışması İlçe Birinciliği Su Tasarrufu Konulu Resim Yarışması İstanbul Üçüncülüğü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Başarılarımız: İstanbul Liselerarası grekoromen Güreş şampiyonasında 45 kg. kategorisinde 9H sınıfı öğrencimiz Yusuf Mert KAYA İstanbul birincisi olmuştur. Yine öğrencimiz Yusuf Mert KAYA Avrupa Grekoromen Güreş şampiyonasında Avrupa Üçüncüsü olmuştur. Mehmet Akif Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında okulumuz 12D sınıfı öğrencisi Kadir Kerem AKALTUN ilçe birincisi olmuştur. Avcılar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Müzik yarışmasında okulumuz birinci ve ikinciliği kazanmıştır. 12. sınıf öğrencimiz Berfin TAYSUN 19 Mayıs konulu kompozisyon yarışmasında ilçe birincisi olurken, 11. Sınıf öğrencimiz Taha Gani CANDAş ise Bayrak şiiri okuma yarışmasında ilçe ikincisi olmuştur. Okulumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılında Okul Sporları Turnuvalarını BEŞ KUPA tamamlamıştır.
Öğretmen :64
Öğrenci :1105
Derslik :20
Konferans Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1509
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
Saatler
9 ve 10. Sınıflar: (13:00 - 18:45) 11 ve 12. Sınıflar: (07:00 - 12:45)
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce, İkinci Yabancı Dil-Almanca
Ulaşım
Cihangir Mah. Talatpaşa Cad. E-5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul. Okulumuz Avcılar E-5 yanyol üzerindedir, Metrobüsün "Cihangir Üniversite Mahallesi" Durağı yanındadır.
Servis Bilgisi
Servis Mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Pelican Mall AVM karşısındadır. Cihangir İlkokulu-Ortaokulu´na komşudur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İlçe Merkezinde olup, il merkezine 20 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında yerel yerleştirmeye dayalı olarak 9. sınıf düzeyinde 240 kontenjanımız bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Okulumuza Yerleşen 9.Sınıf Öğrencilerin Ortaokul Taban Puanı 82,62 Tavan Puanı ise 99,18 dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına 12.Sınıf Düzeyinde Mezun olan 320 Öğrenci katılmış olup bu öğrencilerden %54 oranında öğrencimiz Ülkemizin farklı Üniversitelerine yerleşmiştir. 2023 YKS Sınavı Sonuçları henüz açıklanmamıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuz Mezunları Türkiyenin Seçkin Üniversitelerine yerleşmektedirler.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda; Basketbol, Voleybol, Futbol, Futsal takımları bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak Çalışmaları-Üniversitelerle İşbirlikleri-Bilim Merkezleri ile İşbirliği-Teknofest, Okul Dergisi(Çolpan)
Proje Çalışmaları
Tübitak 4006-Yetim Kardeş-Paylaşmak Güzeldir-Teknofest-Kardeş Okul
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Kardeş Okul, -e twinning,
Yazdır